Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2012 17:19 - КОМEНТAР НА ВЪПРОСА ЗА УСТОЙЧИВОСТТА НА ШОПСКИЯ ЕТНОС ОТ АКАДЕМИК ЙОРДАН СТОИЛОВ ИВАНОВ!
Автор: bojanapankov Категория: Технологии   
Прочетен: 2786 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.05.2012 17:21


 
ВЪПРОСЪТ ЗА УСТОЙЧИВОСТТА НА ШОПСКИЯ ЕТНОС!
image
Коментари на академик Йордан Стоилов Иванов – по иновациите, член на Управителните съвети на Организацията на Обединените българи от цял свят и на Международната академия по българознание, иновации и култура /МАБИК/, народен лечител на основание ДВ. , бр. 67 от 1988 г и документ от Министерството на Народното здраве и социалните грижи № 94 Й - 31, от 19.07.1990 г., съгласно т. 6 от Разпореждане № 10/17.08.1988 г. на Министерския съвет на НРБ, в което пише изрично, че „може да работи като НАРОДЕН ЛЕЧИТЕЛ – ПСОХОФИЗИОТЕРАПЕВТ, ДЯЛ ОТ НАРОДНАТА МЕДИЦИНА И ИМА ПРАВА ДА РАБОТИ ВЪВ ВСЯКО лечебно - профилактично и санитарно – курортно или профилактично заведение в страната, както и във всички официално разкрити кабинети по природолечение към хотели, фирми, стопански и др. организации. Преди време в. „Дейли телеграф” съобщи , че немски учени в научна форма по геном вече разсъждават върху гени ,В КОНТЕКСТ НА ФАКТА, ЧЕ „РЕШИТЕЛНОСТТА Е ВРОДЕНА ПО ГЕНОМ и, че хора с такива качества взимат много по-бързо и точно решения. Това е особено характерно у нас в България за представителите най-вече на шопския етнос. Потомците на шопите значително по-бързо усвояват задачи, за решаването на които са нужни оперативност, гъвкавост и бързина.
Изследователи от института „Макс Планк” в Берлин са стигнали до заключението, че генът влияе върху нивото на допамина, което се свързва с начина на усвояване на нови информации и взимането на адекватни решения. Както е известно промяната на допаминовите нива в човешкия мозък влияе върху ученето. Докато наличието на Ензима СОМТ се отразява върху вземането на решения. При експерименти немските колеги установили, че
лица, при които е регистрирана генетична вариация на ензима СОМТ, означена като "ВАЛ" НЕКОЛКОКРАТНО ПЪТИ СА БИЛИ ПО-ГЪВКАВИ И ЕКСПЕДИТИВНИ, в сравнение с личности при които е ДОМИНИРАЛ ВАРИАНТА НА ЕНЗИМА „Мет”.
Ето какво коментира акад. Йордан Стоилов Иванов по същия повод:
„Докато изследването на мозъчната дейност доказва, че по-гъвкавите и бързи решения се вземат от лица с гена „ВАЛ” И ТЕ СА СВЪРЗАНИ С МОЗЪЧНА АКТИВНОСТ, в префронталния кортекс, която се влияе от метаболитите на допамина - тук съм длъжен да отбележа, че това, което откриват нашите братовчеди - германците, тогавашните наши български учени с прости очи са определили още през 1953 г. А аз съм Човекът, за когото и днес, в досието му пише в графа „Особености” само думата „полезен" – „Този 64-годишен човек е единствен в цивилизования свят!”
И нека да не звучи нескромно, както твърдят някои мои колеги и учени, които са наблюдавали дейността ми.
Докато същото нещо преди повече от 40 години, преди 1990 - та година - съм правил аз. За което нямам нито един болничен лист в живота си. Не съм лишен от ежедневните пороци, характерни за всяко едно бедно и обикновено семейство, за което никога чистият шоп не се е оплаквал.
И през 70-те и 80- те години на ХХ век …ние водехме тези неща на отчет.
Дори преди повече от 50 години това, което днес е открито в Германия, при нас е било изследвано. Извършвал съм проверка на умствения багаж – за деца, ученици, студенти, работещи , служители, монтажници, като например в комбината Кремиковци – бригадите на Георги Карауланов, на Аспаруховия мост във Варна и още на хиляди други места - мини, минните разработки и пр., където е имало нужда от правилен подбор на строители на народното стопанство. Защото за строители на гигантските кумини по заводите сме подбирали хора, с устойчив вестибуларен апарат…за работа на различни видове височини.както и за оценки на ученици, студенти, военни, военнослужещи, за намаляване смъртността по време на учения, по полигони, ландшафти, морски, въздушни, за дефектоскопия на дефектни машини, материали и изработки и проверки на умствен багаж и т.н.
За устойчивостта на шопите, / по отношение на вестибул. Апарат/, за строители на кумини се избираха винаги хора от Трънския регион както и за строителство на различни височини. Дори и ония управляващите държавата, по времето на „Застоя” вземаха присърце, че това е една огромна лична отговорност, което бе и е ежедневие на шопите. За строителството, за миньорите - навсякъде правех показно. И това беше правило за всички останали…!
Учените бяха като нормировчици след мен. Те описваха всичко, най-подробно. Не съм се интересувал - дали са споменавали моето име….И сега ми е чудно, как въобще тогава ми е стигало времето…?!
Винаги съм си вършил работата – честно – точно и отговорно! И без каквото и да е заплащане….
С болни, недоволни и с всичко живо…Защото през онези години /80-те на ХХ век/ да докажеш, че няма нищо невъзможно, и науката да ти даде положителни оценки, бе огромен подвиг.
С благодарност, че ако е знаел министър – председателят, или ако е бил уведомен своевременно, смята ли народът, че той е щял да спи спокойно и да не събере още в неделя Националния съвет, след като стана факт земетресението в Италия и предупреждението от предната вечер за Пернишкия регион! Това го казвам за авторитет и спокойствие на шопите, които както и да стане – пак ще издържат – и на глад, и на изоставяне от държава и оправителства, на цели региони от средна и западна България. Защото в момента се гледа само източна България, които рано или късно са пред удавяне и разсипаните европейски средства пак ще потънат без шопите да имат пръст в това, и те пак ще бъдат толкова бедни, колкото са били винаги и изоставени…! ”

 



Тагове:   annazografova,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bojanapankov
Категория: Технологии
Прочетен: 1140608
Постинги: 351
Коментари: 74
Гласове: 450
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930