Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2017 14:24 - КОМЕНТАР ОТ АКАДЕМИК ЙОРДАН СТОИЛОВ ИВАНОВ ВЪРХУ МАТЕРИАЛА "СВЕТОВНАТА БАНКА ВЗЕМА ПОД КОНТРОЛ ЧИСТАТА И ПРЯСНА ВОДА НА ПЛАНЕТАТА!"
Автор: bojanapankov Категория: Технологии   
Прочетен: 3081 Коментари: 7 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
КОМЕНТАР ОТ АКАДЕМИК ЙОРДАН СТОИЛОВ ИВАНОВ ВЪРХУ МАТЕРИАЛА"СВЕТОВНАТА БАНКА ВЗЕМА ПОД КОНТРОЛ ЧИСТАТА ПРЯСНА ВОДА НА ПЛАНЕТАТА!

image

НЕ НА ВОЙНИТЕ В ДНЕШНОТО КОМПЮТЪРНО ВРЕМЕ!!!

ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ВОЮВА С ДРОНОВЕ, С ХИМИЧЕСКО, ЯДРЕНО БАЛЕСТИЧНО И ПЛАЗМЕНО ОРЪЖИЕ, КОЕТО БИ УНИЩОЖИЛО ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ!

  Това, което очаквам да се случи лично аз съм предвидил много много отдавна! И затова трябва да кажем НЕ НА ВОЙНИТЕ В ДНЕШНОТО КОМПЮТЪРНО ВРЕМЕ, ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ВОЮВА С ДРОНОВЕ, С ХИМИЧЕСКО, ЯДРЕНО БАЛЕСТИЧНО И ПЛАЗМЕНО ОРЪЖИЕ, КОЕТО може да доведе до унищожение на цивилизования свят, а всичко върху което съм работил и изяснявал е правено през 80-те години на ХХ век. И факта, че днес Световната банка взема под свой контрол ресурса от прясната вода на планетата съвсем не е нов за мен. Наистина, глобалната политика води до нов робовладелски ред, в който глобалистите ще манипулират чрез завзетите водни ресурси! Материалът "Всемирный Банк берет под контроль всю пресную воду планеты в блога на Александър Наришкин е само едно продължение на моите визии!

След изясняване на човешкия генома идва ред на войната за питейната вода

Подземна река тече под Люлин планина и София

Искърският пролом е образуван вследствие на катаклизъм 

Автор: Акад. Йордан Иванов

Публиказия в Mont-press.com - Бр. 25 (1462), год. ХVIII, 29 март - 2 април 2007 г

Тъй като винаги съм държал на точните цифри за екоустойчивостта в живата и нежива материя, в сферата на живота, растенията, водата, металите и в цялата екосистема във времето, искам да обърна специално вниманието на учените върху проблема със земната питейна вода. Защото само десетилетия ни делят от времето, в което чистата питейна вода ще струва много по-скъпо от златото и от петрола.

В своя научен труд за аномалните явления и техните биолокационни проучвания, посветен на сензационните тези за земята и човешката цивилизация, предоставен още през 1980-та г. на АН на СССР, на член-кореспондента на същата академия Александър Горбовски и на Украинската академия на науките, посветих една специална информация за водата на планетата ни. Защото без водата, животът на планетата ни би бил немислим. Тя дава животворната си влага на растенията, хората и животните, а там, където водата липсва, всичко се превръща в мъртва пустиня.

Към края на ХХІ век екологично чистата вода ще се цени повече от златото. Ако за в бъдеще ще продължават да се водят войни, както неведнъж съм отбелязвал, то през ХХІ век тези войни ще бъдат освен за Човешкия геном и за водните ресурси на планетата. От огромна важност е значението на сладката вода за живата материя, за живота на човека въобще. Повече от 1/5 от изчезващите земноводни видове живеят в или около сладките води. А повече от половината повърхност на земята е залята от огромни по размерите си водни басейни, но само нищожна част от тяхната вода е сладка. Изчислено е, че 97.5% от всичките запаси с вода на земята са солените води на моретата и океаните и едва 2.5% о т световните запаси са от сладка. От тях днес 70% са във вид на ледени блокове, глетчерите и ледниците. Запасите от питейна вода са били и ще продължават да бъдат най-скъпоценното съкровище на земята.

Основният захранващ източник на десетките и стотици реки и езера, на хилядите планински извори, бликащи на повърхността, е подземната подводна река, която поема своя път от дълбините, в близост до Лисабон. След това прекосява територията на цяла Испания, Италия, Гърция, България и Румъния за да се появи в източната част на Карпатите, където поставя началото на двете надземни реки Уж и Тетерев.

Известно е, че строителството на централата в Белене беше спряно през 1986 – 87 г. по изрично нареждане на тогавашния генерален секретар на БКП и ръководител на държавата Тодор Живков, който знаеше, че причината за това освен разломът Вранча са именно подпочвените води. Длъжен съм да обърна особно внимание на учените, като специалист по разкриване на архологически, исторически, природни богатства и биолокация, че строителите на АЕЦ “Белене” трябва да се съобразят имено с подземните подпочвени води, които извират в източната част на Карпатите във вид на същите тези две реки – Уж и Тетерев, минаващи под планината Вранча. Не трябва да се забравя, че при всяко едно земетресение на планината Вранча, разломът продължава през българска територия по подземните води. Именно тази причина бе спряно изграждането на жилищния коплекс “Люлин” в столицата към комплекса Западен парк, защото тази подземна река протича оттам, като продължава да захранва и хилядите извори на планините на България и други страни. Остатъка от количеството питейна вода излиза в изворите на двете реки Уж и Тетерев, които се вливат в реката Днепър.

Под София, която е на пясък и баластра, продължава да тече на голяма дълбочина под територията на днешния жилищен комплекс “Люлин” същата подземна река, с внушителна ширина от 570 метра. Тази подземната река е спомагала за оттичането на вътрешното море, разположено някога в пределите на Софийското поле. При някои от земните катаклизми, настъпили в тази част от планетата, през която протича реката, тя ту се е разливала, ту е прибирала своите подземни води в широкото си корито, а в по-късно геологическо време - 300 години след отцеждането на вътрешното море, при нов катаклизъм се е образувал и Искърският пролом. Уточнил съм координатите на подземната река, която по мои изчисления пресича Люлин планина, спуска се между квартал “Западен парк” в столицата и спирка Мототехника, в жилищен комплекс “Люлин”. Тази река продължава своя път, захранвайки едновременно с това и периодично появяващата се надземна рекичка. Това обикновено става в сушави години, свързани със земните свличания.

Споменавайки Искърското дефиле, бих искал да направя уточнение и за начина, по който е било образувано то. В близозст до град Своге, преди много години е имало действащ вулкан. Едно от неговите мощни изригвания става причина за разцепването на планината и появата на пролома. Името на местността, където е бил вулканът, днес се нарича Свлачище. Характерно за местността на този вулкан е, че не е могъл да изхвърля големи количества лава, тъй като огнището му е било разположено на около три километра под земната повърхност. Така под въздействие на високите температури, заобикалящите го скални ронливи маси са променили своя вид.

С нарастване броя на населението на земята, нараства и замърсяването на подземните води, което се превръща в проблем, защото на замърсяване се подлагат не само повърхностните води, но и подземните. По данни на Световната здравна организация и научните подразделения на ООН, днес на замърсяване са подложени не само надземните, но и подземните водоизточници и реки. И като цяло, тяхното състояние се отчита като критично, с тенденция за опасно влошаване. Надявам се, с моята информация, преценки и изчисления да бъда полезен и улесня учените и специалистите, в преценките на анализа за състоянието на подземните води не само в България. И тъй като подробни проучвания на замърсяването на подземните води не са правени, към настоящия момент не може да бъде съставена дори и точна картина за тяхното замърсяване. Те като цяло са подложени непрекъснато на замърсяващото въздействие – последица от стопанските дейности на човека. Подземните води са подложени на замърсяване от нефтени отпадъци, от отходни дейности на производствени предприятия, от дейността на предприятия, свързани с планинскопреработваща промишленост. Затова филтрите на флотационните фабрики, екопречиствателните съоръжения на металургичните заводи, хранилищата на земни химически отпадъци, торове са от изключително значение. Факторите, които най-силно замърсяват подземните води са нефтените продукти, фенолите, тежките метали /мед, цинк, олово, кадмий, никел, живак/, сулфатите, хлоридите, както и съединенията на азота. Затова истинската наука е изправена пред необходимостта да проучва подземните води въз основа на натрупаните знания за тях, хипотезите и данните, ползвани до сега. От значение в същата връзка е и ползването на тези води през последните десетилетия.

Моите изследвания и изчисления доказват, че ежегодният прираст на безвъзвратна водоупотреба възлиза на 4-5%. А перспективите и разчетите показват, че ако тези темпови на потребление на водата от населението се съхранят, отчитайки естествено и прираста на населението както и световния обем на производство, човечеството ще разполага със запаси от прясна питейна вода само и единствено през следващите 100 години. Затова апелирам към всички световни екоорганизации, съвместно с ООН, да помислят много сериозно какви мероприятия трябва да осъществят, за да съхранят водните ресурси на планетата. И като финал на моето експозе ще приведа примери с това, че 75% от прясната вода е замразена в планинските ледници, в областта на полярните шапки, освен това още 24% от тази вода се намира под земята във вид на грунтови води, а също и още 0,5% от същата тази вода е съсредоточена в почвата във вид на влага. Темата е с продължение като следващият материал е посветен на глобалното затопляне и подводните океански течения на сладката вода.

Библиография:

1. Академик Йордан Иванов, София 2004 г. София, издателство ЕТ”Йордан Иванов” – “Аномални явления и техните биолокационни проучвания”

2. Руководство по контролю качества питьевой воды. 2-е издание., т.1, ВОЗ, Женева, 1994.

3. Н.А. Агаджанян, В.И. Торшин «Экология человека» - ММП «Экоцентр», КРУК 1994

4. Бернард Небел «Наука об окружающей среде» (В 2-ух томах), «МИР» М. 1993 г.

 Тагове:   анна зографова,


Гласувай:
3
01. bojanapankov - СВЕТОВНАТА БАНКА ВЗЕМА ПОД КОНТРОЛ ЧИСТАТА ПРЯСНА ВОДА НА ПЛАНЕТАТА!
26.02.2017 14:31
Как глобалисты готовят человечеству новый рабовладельческий миропорядок с помощью захвата водных ресурсов Земли.
В геополитике существует один фактор, о котором очень не любят упоминать политики, аналитики и самые «честные» и «неангажированные» западные СМИ. Любое упоминание об этом факторе приводит к тому, что автор и ресурс, упомянувший о нем, сразу становится предметом травли и обвиняется в конспирологии. Однако его влияние на мировую геополитику становится таким очевидным, что дальнейшее его игнорирование и замалчивание становится невозможным. Этот фактор – питьевая пресная вода.
цитирай
2. bojanapankov - СВЕТОВНАТА БАНКА ВЗЕМА ПОД КОНТРОЛ ЧИСТАТА ПРЯСНА ВОДА НА ПЛАНЕТАТА!
26.02.2017 14:34

Год назад в статье Губят людей не бомбы, губит людей вода. Вода, как основной геополитический фактор я описал результаты деятельности Всемирного Банка на примерах Ливии, Судана и Сирии https://topwar/90822-gubyat... . В Ливии Муаммар Каддафи создал крупнейший в мире ирригационный проект, внесенный в книгу рекордов Гиннеса, под названием «Великая рукотворная река» (The Great Manmade River, GMR). Этот проект был способен превратить в цветущий сад всю северную Африку и избавить ее население от контроля Запада. Проект практически уже был осуществлен, но «арабская весна» похоронила как самого Каддафи с государством Ливия, так и этот поразительный проект, а регион был ввергнут в еще больший хаос и нищету. Вместо процветания десятков государств и миллионов людей Северная Африка получила войну, хаос и утрату контроля над своими природными ресурсами.


цитирай
3. bojanapankov - Не пропускайте новые статьи автора Александр Никишин, просто зарегистрируйтесь на Конте.
26.02.2017 14:35

Не пропускайте новые статьи автора Александр Никишин, просто зарегистрируйтесь на Конте.
цитирай
4. bojanapankov - ПО ТЕМЕ...
26.02.2017 14:36
Аналогичную судьбу постиг и южно-суданский проект осушения крупнейших в мире «болот Судд» и постройки водного канала «Белый Нил», способного превратить в оазис Судан и Египет. Возникшая в Судане гражданская война похоронила как проект осушения, так и построенный на 2\3 канал. Помимо Всемирного Банка это проект блокировал и Израиль, получивший контроль над дешевой южно-суданской нефтью и не допустивший процветания своего врага Египта.
В Сирии сошлись интересы трех сторон – Израиля, Турции и глобалистских структур Запада. Израиль был заинтересован в уничтожении Сирии, как государства, и тем самым в бессмысленности резолюции Совета Безопасности ООН от 17 декабря 1981 года о суверенитете Сирии над Голанами. Тем самым Израиль узаконивал аннексию Голанских высот и получал юридические права на самый большой источник пресной воды в регионе – озеро Кинерет.
цитирай
5. bojanapankov - ПО ТЕМЕ!
26.02.2017 14:36
Турция построила на реке Евфрат несколько плотин и более чем наполовину уменьшила сброс воды в Сирию и дальше в Ирак. В апреле 2014 года Турция вообще полностью прекратила сброс воды в Сирию, что привело к обмелению водохранилища имени Асада. Последующее за этим массовое бурение сирийцами артезианских скважин ожидаемо привело к полному исчезновению водоносных слоев, уничтожению сельского хозяйства страны и появлению 20 миллионов беженцев.
Взращенный и контролируемый Западом ИГИЛ (запрещен в России) на удивление быстро захватил в Сирии в первую очередь все источники пресной воду, каналы, водоводы, насосные станции, плотину и само водохранилище имени Асада. Даже столица Сирии долгие годы жила в условиях, когда основной источник городской воды Айн-эль-Фиджи в 12 километрах от Дамаска находился под контролем проамериканских «повстанцев». А когда в декабре 2016 года сирийская армия освободила Алеппо, «повстанцы» отомстили тем, что 22 декабря слили в источник огромное количество дизельного топлива, окончательно отравив единственный водозабор города http://www.thedailysheeple... . Проамериканские террористы держали в заложниках жителей 5-миллионного города, требуя от сирийских властей прекращения военных операций в районе Дамаска и Алеппо.
цитирай
6. bojanapankov - ПО ТЕМЕ!
26.02.2017 14:38
Не отстает от террористов и Израиль, используя воду в аналогичных целях. Заместитель председателя палестинского водного департамента Ребхи Аль-Шейх сообщил, что 90% воды в водоносных горизонтах Газы не пригодно к употреблению http://yournewswire/over-9... . Водоносные слои загрязнены химикатами, сточными водами и морской водой. Сектор Газа находится в полной блокаде со стороны Израиля, и водоносные слои обеспечивают водой 98% населения. Три опреснительные установки на весь многомиллионный сектор не справляются с удовлетворением потребности населения. И многие люди, старики и дети, просто умирают от недостатка воды. А другим на голову падают израильские ракеты и бомбы. Вода – мощнейший рычаг контроля Израилем сектора Газа и без военных операций.
Катастрофическая ситуация с питьевой водой сложилась и в Китае https://www.nytimes/2016/0... . По последним данным официальной статистики китайского правительства, более 80 процентов воды из источников непригодно для питья или купания из-за загрязнения от промышленности и сельского хозяйства http://www.mwr.gov/zwzc/hyg... . Китай с населением 1,5 миллиарда человек, составляющего около 20% мирового населения, имеет лишь около 7% мировых запасов пресной воды. Более половины рек Китая настолько загрязнены, что представляют опасность для человека. Правительство Китая даже запустило экологическую акцию «hei chou he» - «черные и вонючие реки», которая призывает население к очистке рек от мусора http://www.marketplace/201... .
цитирай
7. bojanapankov - Александар Наришкин:
26.02.2017 14:40
Сейчас трудно найти страну, которая не была бы опутана сетью проектов Всемирного Банка в сфере водных ресурсов. Просмотреть проекты Всемирного Банка можно на его сайте, пройдя по соответствующим ссылкам http://projectsank.... . Однако получить общую информацию обо всех проектах в области водных ресурсов невозможно, страница ссылается на отсутствие информации. Приходится искать по отдельным странам. Картина получается масштабная. Только в маленькой Албании Всемирный Банк осуществляет настолько масштабные проекты, что на сайте выложены несколько десятков отчетов и документов http://projectsank.... . Вся земная цивилизация постепенно переходит под полный контроль глобалистского нового мирового порядка с помощью тихого и незаметного инструмента – Всемирного Банка. И уже недалеко то время, когда за глоток воды для себя и своих детей человек будет способен сделать все, что нужно новым хозяевам планеты.
Александр Никишин для Колокол России
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bojanapankov
Категория: Технологии
Прочетен: 1021635
Постинги: 351
Коментари: 74
Гласове: 450
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31