Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2017 20:23 - НЕПОРОЧНИТЕ ЗАЧАТИЯ - ПЕТА ЧАСТ - АКАД. ЙОРДАН СТ. ИВАНОВ И АННА ЗОГРАФОВА - ЧЛЕН-КОР. НА МАБИК
Автор: bojanapankov Категория: Технологии   
Прочетен: 4194 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 13.01.2017 20:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


НЕПОРОЧНИТЕ ЗАЧАТИЯ - ПЕТА ЧАСТ
image

 

АВТОРИ: АКАД. ЙОРДАН СТОИЛОВ ИВАНОВ И

АННА ЗОГРАФОВА - ЧЛ. КОР НА МАБИК

Когато съвременната наука потвърждава истинността на събития, те тези събития – визирани в библейските книги и манускрипти като чудеса вече не изискват вярвания, а само анализ и признание или съответно - опровержение. Може да звучи невероятно и някои конфесии дори да помислят за анатема, но трябва да споменем непременно и за мистериите, практикувани и които продължават да се практикуват от сектата на скопците /Sect of Khlysts/]. И ако"Божеството" е субстанция, разлята в света, вероятно въобще не е имало грехопадение на първия човек. Всеки човек по силата на своята съвест има, своята жизнена правда и може да живее праведно, чрез продължителен пост, молитви и би могъл да достигне такова нравствено съвършенство, щото почти да престане да се отличава от божествата. Т.е. един такъв човек може да се превърне в своеобразен "съд божествен“,  в който заради „непорочен начин на живот, чистота на сърцето и святост на делата" , в този човек, "асоцииран като божостне съд, действайки  в него, посредством него, да се всели същност или образ на Бога отец“ или "Бога-син – Христа“, като същността на Христа би могла да се въплати или не само в един или в друг човек, а дори и в няколко едновременно. Подобна мисъл е била  илюстрирана чрез думите на едно от Khlysts   песнопения: "Той, (Христос) пречистият в своята плът е извършил земен подвиг. Въплатен отново  в плът на избрани предстои да извърши още нещо, а в следващи дори и да започне нещо….
Думата на иврит
- שקה – השקה/ишка  означава «поливам, оросявам», а Шкай – Sky  е  бил  Бог на езичниците, бог на Небето, което оросява с живителен дъжд и божествена сперма майката Земя/זה מלא/зе мла. Докато непорочната Деви-ШКА – това е образ и на Богинята майка на земята, която мъжът - Бог-Шкая напълва, изпълнявайки завета – «Плодете се и се размножавайте».  
Събитието “непорочно зачатие” на Иисус е било предшествано от немалко подобни примери, заради което е коментирано многократно.  В  контекст на библейската притча за девствеността на Мария, идеята за непорочното зачатие от хилядолетия се свързва именно с  каноничната непорочност на майката на Буда. И тъй като Будизмът предшества с пет века християнството, следва да  припомним, че "основоположникът на Будизма, принц Гаутама Сидхарта Буда се ражда от непорочно заченалата девица Майа, в района на  град Капилавасту – Североизточна Индия през 560 г. пр. За Непорочното зачатие на Буда в главы 7-10 на «
Лалитавистар», посветени на раждането на Буда и на неговото детство. "В гората Лумбина той излиза от майчината утроба, но не като обикновен човек, а като велик дух — Махапуруша". В книгата "Дао физика" – са описани подробно паралелите между будизма и съвременната физика без езотеризъм, теософия  или мистицизъм.  Обхващайки и природата и духа на преден план се извежда религиозното чувство, възникащо от переживяванията и осмисляне единството на нещата  —  природни и духовни. И на подобно описание съответства будизма.
Нека да припомним, че и самият Алберт Айнщайн беше казал, че ако има религия, която би могла да удоволетвори съвременните научни потребности — то тази религия е будизм
а».
И тъй като у
чените отдавна са установили четирите прилики между будизма и християнското учение:1. В предсказанията за раждането на свръхестествени личности, /в будизма  - брахманите,  в християнството - на влъхвите/;2. В НЕПОРОЧНОТО ЗАЧАТИЕ на Буда и Иисус. 3. Буда е бил заченат от звезда, 4. Иисус от “Свети Дух”. Затова още веднъж тук следва да отбележим, че заслужава внимание и фактът, че на иврит и на арамейски “Дух” е съществително, но не от мъжки, а от женски род. Изключително трудно е обяснението на феномените непорочно зачатие и Света Троица. зключително трудно е обяснението на феномените - непорочно зачатие и светата Троица. Техните тълкования винаги са завършвали без финален консенсус. Нека обаче да започнем от «партеногенеза» - понятие, с което се свързва появата и на Атина Палада и което идва от гръцката дума «партенос», (девственница, дева) и «генезис» - (рождане, произход) и се интерпретира като «девствено размножение». То е едната от формите на полово размножение при някои видове растения и животни, при които зародишите се развиват от неоплодени яйцеклетки (женски полови клетки). При растенията са известни немалко видове водорасли, гъби, а също и глухарчето. 
За източната медицина днес не е тайна партеногенезата при хората, изучавана и позната още във времената на най-дълбока древност. По този повод нека да припомним - неотдавна британски учени също доказаха възможност за непорочно зачатие, използвайки метод за стимулиране на яйцеклетка при който последната е започнала да се дели ДО ембрион без оплождане. Тази методика бе разработена в единбургския Институт Рослин  - спомнете си как бе клонирана овца Доли. Докато девственото размножаване – партеногенезата е свойствено на много безгръбначни животни като пчели, мравки и др. , в известни лабораторни условия по подобен начин е било стимулирано  размножаване и на мишки.  В някои религии съществуват немалко сюжети на девствено зачатие като партеногенното зачатие — напр. чрез погълнатия «плод» или мъжкия вариант — самостоятелен демиург, без женско участие.Науката днес се опитва да обясни Непорочното зачатие. За него пише и Едуард Уитмор. Дори съществува теория, според която непорочно е заченала не Дева Мария, а Фатима…., чрез която праотецът Авраам е оставил своето потомство и освен своя син от еврейката Сара е имал първородния си син Исмаил странника от Фатима..Партеногенезата може да се стимулира чрез спецтехнологии, температурни аномалии, температурен шок, чрез центофугиране, химически реакции, рентгентово заснимане,електромагнитно облъчване.


Бел . ред. " Думата «партеногенеза» означава девственница, дева, а «генезис» е рождение, «девствено размножение». Т.Е. една от формите на еднополово  и многополово размножение при растения и животни, при които зародишът се развива от неоплодена яйцеклетка /женска полова клетка/. 
 В света на насекомите това явление възниква при определени екоусловия при пчелите, при бубите. Среща се и при някои видове птици и риби. Известно е, че след Чернобилската авария, в района на Чернобил са цъфтели полета от гигантски глухарчета" 

/следва/





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. bojanapankov - КОМЕНТАР ПО ТЕМАТА "НЕПОРОЧНИТЕ ЗАЧАТИЯ" ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА ПРЕСА
13.01.2017 20:24

-----------------------------------------
КОМЕНТАР: ПУБЛИКУВАНА СТАТИЯ от чуждестранната преса СЪС ЗАГЛАВИЕ:
„Заплашват с грозна смърт първия бременен мъж на Острова“ и подзаглавие
„Той дори не научил името на донора, от който взел „материал”
Хейдън Крос е първият официално бременен мъж във Великобритания, е получавал смъртни заплахи, след като обяви намерението си да роди дете. Това разказа самият той в телевизионно интервю, съобщава „Мирър”.
Бившият служител във фирма за онлайн търговия е роден като жена, но започва преобразяването си в мъж, когато е на 17 години. Докато все още по документи той не е мъж, решава да спре процеса, за да може да забременее и да има свое биологично дете, преди да стане твърде късно.

„Доста е плашещо, но се радвам, че ще имам биологично дете. Исках яйцеклетките ми да бъдат замразени. Не всеки иска деца, когато е млад”, каза Крос.

Никак не е било лесно на сега 20-годишния младеж, който получил и смъртни заплахи. „Получих смъртни заплахи, а хора ми казваха, че ще ме пребият. Отне ми цяла година лечение заради това”, казва още той.

„В общи линии намерих донор на сперма във Фейсбук. Намерих някого там, говорих с него няколко дни и той дойде при мен. Дойде в къщата му, свърши в чашка и останалото сам го направих. Дори не знам името му”, обясни Крос.

„Не осъзнавах, че съм транссексуален, докато не станах на 17. Когато навърших 17, се запознах с моите приятели и тогава осъзнах. Разкрих се и оттогава съм много по-щастлив”, споделя Крос. „Винаги съм искал да имам собствено семейство. Майка ми винаги ме е подкрепяла”, добави той.


цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bojanapankov
Категория: Технологии
Прочетен: 1137573
Постинги: 351
Коментари: 74
Гласове: 450
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031