Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2015 20:29 - ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА ОЧАКВА ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА? Автор: Академик Йордан Стоилов Иванов
Автор: bojanapankov Категория: Технологии   
Прочетен: 1856 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 18.10.2015 20:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА ОЧАКВА ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА?!

Автор: Академик Йордан Стоилов Иванов


image

Докато Хърватия препраща потоците с мигранти от унгарската към словенската граница,  Унгария обяви създаването на две транзитни зони, където бежанците от Сирия и други страни ще могат да се регистрират, подавайки заявления за получаване на бежански статут.Болшинството мигранти продължават да проникват още по-на запад. Швеция и Дания са в шок от стотиците просяци и гладни, а в Норвегия ситуацията също е не по-малко напрегната. Скандинавците си развалиха спокойствието..

Анджей Дуда, президентът на Полша сподели: „Нека не забравяме, че болшинството помощници на мигрантите да се доберат до Европа са членове на организирани престъпни групировки, специализирани в търговията с хора“.

Какво обаче става в Германия - дипломатите й вече вербуват съмишленици в Иран. Немският външен министър Франк-Валтер Штайнмайер  поиска от  иранския си колега Джават Зарифи да използва влиянието си в Сирия, способствайки за отставката на президента  Асад. Немският дипломат даде да се разбере, че Европа разчита на сътрудничество с Иран и с тази позиция немците представиха на президента на Иран - Хасан Роухани.

Една подробност – ако през 2014 г. Германия депортира 10,8 хиляди души, очакванията са през настоящата година  подадени за бежански статут молби да не бъдат по-малко от 400 хиляди, а това е два пъти повече от миналата година..

Така здраво Анхела Меркел опъна нервите не само на арийците, но и на всичките европейци. Така и подредените страни с най-висок евростандарт Норвегия, Швеция, Дания, Германия, които от времето на Втората световна война не помнят какво е  бъркотия и безредици, сега в началото на есента научиха.

Канцлер Меркел обяви и, че Германия е готова да ини;циира активизиране на процеса по приемането на Турция в Евросъюза. Дамата излезе с това изявление след приключването на переговорите в Анкаре с турския президент Ердоган и с премиера Давотоглу. В хода на прес-конференция във връзка с визитата на Меркел в Турция, тя  подчерта, че Берлина и Анкара вече имат общ враг – ислямският тероризъм, провокирал небивалите миграционни потоци.

В момента на дневен ред е визовата политика на страните еврочленки. Очакват се нови визи, с валидност до година, за държавите от Шенген. Какво да кажем ние, които все още не сме в Шенген…. 

Започнаха парадокси и в Норвегия -  мюсюлмани там поискали територия за отделна ислямска държава, заплашвайки с терор, ако желанията не бъдат изпълнени. The Guardian пише, че немалко шведи от клуба на брадатите злодеи - „Bearded Villains Sweden” си изпатили, защото по погрешка ги взели за джихадисти. Докато разплетат калимерата, шведската полиция образувала и на своите немалко ядове…

Според официален източник към момента освен хилядите бежанци-просяци по улиците и градовете на Скандинавия, там трайно се нанасят и роми от страните на бившия Източен блок. А част от същата тази човешка маса пребивава в палатки, пластмасови кашони, колиби от найлони, ламарини и прочее отпадъци….Така цивилизована Европа ще посрещне зимата. Заприличала е на истински катун…  Заради стотиците хиляди имигранти дори  епископ от Стокхолм  предложила да се премахнат кръстовете на култова християнска църква,като на тяхно място се поставят ислямски символи….?!

В Дания също продължават да недоволстват.  Женевската конвенция за бежанците забранява дискриминация срещу търсещите убежище“, но надделява общо мнение, че в Скандинавия мигрантите трудно ще оцелеят през есента и зимата заради студа, високите цени, недостатъчните социални помощи, които някъде са  в размер на 1450 евро на месец – т.е. в пъти повече от размера на същите, получавани в останалите евространи.

ЕК публикува доклад против расизма и нетолерантността, но и той не промени мненията на германците, които продължават да са в шок и ужас от случващото се по границите с Австрия… където хиляди мъже, жени и деца - бежанци чакат…и ще продължават да чакат…. А иде зима - температурите започнаха да падат. Бежанците от топлите страни, част от които вече ги облякоха по европейски с дрехи „Секънд хенд“ /втора употреба/, засега са само по наилонови дъждобрани.

 Затова на митинг в Дрезден и в други немски градове изреваха: „Канцлерката, която ги покани - да си ходи! Антиислямистът от „Пегида“  Луц Бахман поиска незабавно спиране приема на бежанци, оприличавайки ги неприлично на "мигрантска сган". Той  заяви, че "Берлинският диктатор", управлява под сурдинка на САЩ срещу интересите на Германия…?!

Ексактивистката от партия "Алтернатива за Германия" Татяна Фестерлинг оприличи канцлерката на "най-опасната дама в Европа" и призовава за съпротива срещу нея и правителството й!

Съотечествениците й с основание се питат, дали  същата тази Анхела, възприемана от арабите мигранти като ангел, не е преоблечен дявол?!

Въпросите се точат…мигрантите прийждат, Европа се задъхва и пука ли, пука…… по шевовете….

По данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците, значително се разминават цифрите в официално огласените статистики, с тези на  неофициално пребиваващите. Имигранти от Близкия Изток, Африка и Източна Европа продължават  активно да протестират срещу бавното издаване на визи и документи.




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bojanapankov
Категория: Технологии
Прочетен: 1140125
Постинги: 351
Коментари: 74
Гласове: 450
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930