Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2022 14:10 - Израелски офицер: Пригожин готви армия не за победи в Украйна, а да вземе властта в Русия
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3745 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Пази опитните си бойци, не ги изпраща на първа линия

Бизнесменът Евгений Пригожин, собственик на частната армия „Вагнер“, събира войници не за победи в Украйна, а за да застане начело ва Русия, ако се образува властови вакуум. Такава позиция изрази в интервю за изданието Гордон израелският военен  анализатор Игал Левин, офицер от запаса, от Армията за отбрана на Израел.

image„Виждаме всички тези сигнали: Кадиров– Пригожин. Ако Кадиров все пак е ограничен от границите на своя  национален субект, както и личната му армия, то Пригожин изобщо не е ограничен от нищо, освен от близостта си с Путин. Той може да набира хора където иска, може да създава където поиска центрове, опълчение така наречено…“ – коментира Левин.

Почти съм сигурен, че Пригожин... Той не е глупав, да бъдем честни! Той готви цялата тази армия – фактически това е втора армия на Кремъл в сянка – в голяма степен я готви не за да постигне някакви грандиозни успехи (в Украйна), да превземе Бахмут, например. Естествено, те биха искали. (…) Но за него това не е на първо място. За него на първо място е създаването на своя армия в случай на криза и вакуум във властта в Русия, някакви ситуации. Както казваше Мао Цзе Дун, "пушките раждат властта". Тоест тези, които имат повече пушки в ръцете си, те в крайна сметка ще диктуват своите условия при криза във властта на Путин.“ – допълва анализаторът.

По думите му, сега истинските „вагнеровци“ са между 5 и 10 процента от армията на Пригожин и в Украйна не те участват в боевете на първа линия.

„Пригожин ги пази. Трупат опит. (…) Нужни са, за да натрупат „кучетата на войната“ безпрецедентен опит, уникален опит в случай, когато на Русия й се наложи да подписва някакви споразумения с Украйна при условията на Украйна, тоест фактически ще загубет войната и ще има вакуум във властта. Кой ще е с водеща позиция? Няма да са някакви либерали от опозицията, които са зад граница и нямат зъби, а този, който има много въоръжени, зли, професионално обучени мъже.“ – подчертава Игал Левин.

Превод Faktor.bg




Гласувай:
5



1. dobrodan - Е = МхСхС
23.11.2022 14:34
Тъй рече Айнщайн.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060530
Постинги: 785
Коментари: 1354
Гласове: 1753
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031