Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2017 17:27 - ПО ПОВОД "ОТКРИТИТЕ" ОТ НАСА ЕКЗОПЛАНЕТИ - ТЕ НЕ СА НИЩО НОВО ЗА АКАД. ЙОРДАН СТОИЛОВ ИВАНОВ
Автор: bojanapankov Категория: Технологии   
Прочетен: 2711 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ПО ПОВОД „ОТКРИТИТЕ“ ОТ НАСА ЕКЗОПЛАНЕТИ - ТЕ НЕ СА НИЩО НОВО ЗА АКАДЕМИК ЙОРДАН СТОИЛОВ ИВАНОВ

image

На 22 февруари НАСА инициира пресконференция по повод откриването на серия екзопланети. Американската космическа агенция посвети своя форум на твърдението на учени, че са засечени седем екзопланети, орбитиращи около една звезда, както и че три от тях се намират в т. нар. обитаема зона, или от факта, че много от тях са с близки размери до Земята. Огласена бе информация и за откритите планети, които се въртят около 2 и дори 3 Слънца.

 Оказа се обаче, че това не е точно „откритие“, защото още през 80-те години на ХХ век един известен български изследовател - днес академик по иновациите - Йордан Стоилов Иванов изпраща свой научен труд, още тогава, чрез член-кореспондента на АН на СССР – Александър Горбовски, свои проучвания за наличието на планети, извън слънчевата система на които се предполага, че има сходни със земята условия за живот. Неговите изследвания са предадени в Москва, защото тогава, в ония години всичко, /заради системата ни/ минаваше през Москва. Така през 80 г., акад. Йордан Стоилов Иванов още тогава визира, в същото това свое проучване по време на цялостното изследване, в периода 1980 – 1981 г., че разполага с информация за 14 развити цивилизации, които са съществували и за още 4  /развиващи се/ , т. е. общо 18. Тогава той дава идеята, че е необходимо да се помисли как да се направи междупланетен кораб, който да може да осъществи полет, в рамките на  40 светлинни години. За целта, за да стане възможно и връщането, трябва да бъде подсигурено гориво общо за 53 светлинни години, за да може да излети от там и да се върне...

 

 

И така - нищо ново не е открито, както не е открита и топлата вода…. НАСА, благодарение на апаратурите и новите технологии само препотвърждава изследванията на академик Йордан Стоилов Иванов, но това става чак сега, през 2017 г. – след 38 години…

Астрономите смятат, че с помощта на телескопи от вида "Телескопът "Джеймс Уеб" - наследник на "Хъбъл", „ще може да се открие "подписа" на озона, ако молекулата е налична в атмосферата на някои от новооткритите планети“.

А ТЕЗИ, КОИТО СЕ СМЕЕХА ТОГАВА, през 80-те години на ХХ век, ВЕЧЕ НЕ СА ЖИВИ ЗА ДА ЧУЯТ С УШИТЕ СИ ПОТВЪРЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИНА!

И днес, вместо светът  да тръпне от това непрестанно дрънкане на нови и нови свръхзвукови, плазмени, ядрени и какви ли още оръжия,  които дори в един момент биха могли не само  да взривят планетата ни, но дори и да я изпържят /НААРП/, нека разумните учени да помислят как тези средства, които се усвояват за въоръжение биха могли да се пренасочват и да отидат по предназначение в програмите и миисиите за откриване на нови планети. Още повече, че още от 90-те години на миналия век се знаеше, че са били открити хиляди нови планети извън Слънчевата система.
Огласено бе, че Шестте вътрешни планети, в орбита около свръхстудената звезда джудже ТРАППИСТ-1 имат специфичен орбитален резонанс, което значи, че за времето, необходимо за най-вътрешната от тях, да направи осем обиколки около звездата, втората, третата и четвъртата планети могат в същото време да се завъртат от два до пет пъти около нея.

Няма да бъде никак чудно, ако след време НАСА препотвърди и съществуването на гробниците на извънземни, в коралите на о-в Ява, ОТКРИТИ ОТНОВО ОТ АКАДЕМИК ЙОРДАН СТОИЛОВ ИВАНОВ В ОНИЯ ГОДИНИ.

И нищо ново не е. НАСА, благодарение на апаратурите и новите технологии, препотвърждава  изследванията на академик Йордан Стоилов Иванов, но това става чак сега през 2017 г.

От 90-те години на миналия век са открити близо 3600 екзопланети - планети извън Слънчевата система. Заради потенциалната им значимост около оповестяването на подобни открития, често се вдига доста ИЗЛИШЕН шум.

Вълнението около откритието е породено не само от необичайния му мащаб - седем екзопланети, орбитиращи около една звезда, както и че три от тях се намират в т. нар. обитаема зона, или от факта, че много от тях са с
близки размери до Земята. Особено вълнуващо за научната общност е, че звездата ТРАППИСТ - 1, около която те орбитират, е "удобно" малка и бледа. Това означава, че изследващите планети телескопи няма да бъдат "заслепени", както в случаите с наблюдения на по-ярки звезди, и пред учените се откриват НОВИ възможности да изучават тези отдалечени светове, и най-важното - техните атмосфери.

Вълнуващото около новооткритата планетна система е, че предоставя добри шансове за търсене и, че чрез
телескопа „Кеплер” са открити и немалко планети, близки по размер и състав до Земята.



Тагове:   acadiordan ivanov,


Гласувай:
2



1. olivie - Нищо лично, но
23.02.2017 17:45
човек се превръща в легенда само след като умре...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bojanapankov
Категория: Технологии
Прочетен: 1137651
Постинги: 351
Коментари: 74
Гласове: 450
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031